Archive for the ‘Klíma’ Category

Ön próbálkozott már split klímával?

Split klíma

Split klíma

Gondolkodott már azon, hogy klímát szereltessen a háza különböző helyiségeibe, csupán attól tart, hogy túl sok kültéri egységet kell majd a ház külső falára aggatni, ami kissé kellemetlen látványt nyújtana? Emiatt nem kell aggódnia! A split klíma egyik legnagyobb előnye, hogy könnyebben le lehet fedni vele a lakás több részét is. Vagyis egyetlen kültéri egységhez több beltéri egység is csatlakoztatható, így a ház minden helyiségébe elhelyezhető 1 darab anélkül, hogy a ház külső kinézetén rontanánk.

Ráadásul a beltéri egységek kisebbek, így nem foglalnak annyi helyet, vagyis nem rontják annyira a belső tér szépségét. Sőt, az újabb típusokat már úgy alakítják ki, hogy beilleszthető a lakások belső dizájnjába. Eddig nagyon jó, de ezzel még csak azt sikerült eldönteni, hogy milyen típusú klímát érdemes beszereltetni. A márka viszont még hátra van, ami egy kissé nagyobb gondot okozhat. Minden elektronikai eszközből hatalmas választék áll az emberek rendelkezésére. (tovább…)

Milyen fajtái vannak a hőszivattyús rendszereknek?

Hőszivattyús rendszerek az alfasonic.hu-nál

Hőszivattyús rendszerek az alfasonic.hu-nál

Napjaink egyik égető kérdése, hogy milyen fűtés, esetleg- hűtésrendszert érdemes beszereltetni és beüzemeltetni egy lakásba, vagy irodába, ahhoz, hogy ne pazaroljunk el túl sok energiát, és amennyiben lehetséges a fenntartása, szervizelése se legyen túl drága? Az alfasonic.hu-hoz hasonló oldalakon minden szükséges információt megkaphat a hősszivattyús rendszerek közti különbségekről. Összehasonlítva más fűtési rendszerekkel, vajon előnyösebb-e hőszivattyús rendszert vásárolni?

Valószínűleg, ahány szakembert kérdezünk meg, annyiféle véleményt fogunk hallani, azonban a szóban forgó rendszereknek van néhány olyan pozitív előnyük, amik által kissé a hasonló megoldások fölé emelkednek. A szakemberek azt mondják, hogy azoknak, akik hőszivattyús rendszert telepítenek a lakásukba, a fűtési költségeik átlagosan 75 százalékkal lecsökkennek. Azért csupán 75 százalékra, mert a fennmaradó 25% a rendszert működtető elektromos energia árát képezi. (tovább…)