Split klíma
Split klíma

Gondolkodott már azon, hogy klímát szereltessen a háza különböző helyiségeibe, csupán attól tart, hogy túl sok kültéri egységet kell majd a ház külső falára aggatni, ami kissé kellemetlen látványt nyújtana? Emiatt nem kell aggódnia! A split klíma egyik legnagyobb előnye, hogy könnyebben le lehet fedni vele a lakás több részét is. Vagyis egyetlen kültéri egységhez több beltéri egység is csatlakoztatható, így a ház minden helyiségébe elhelyezhető 1 darab anélkül, hogy a ház külső kinézetén rontanánk.

Ráadásul a beltéri egységek kisebbek, így nem foglalnak annyi helyet, vagyis nem rontják annyira a belső tér szépségét. Sőt, az újabb típusokat már úgy alakítják ki, hogy beilleszthető a lakások belső dizájnjába. Eddig nagyon jó, de ezzel még csak azt sikerült eldönteni, hogy milyen típusú klímát érdemes beszereltetni. A márka viszont még hátra van, ami egy kissé nagyobb gondot okozhat. Minden elektronikai eszközből hatalmas választék áll az emberek rendelkezésére. Egy átlagos embernek, aki nem foglalkozik a klímák gyártásával, forgalmazásával, szerelésével, vagy javításával, kissé nagy falat lenne utánajárni, hogy mire érdemes odafigyelni vásárlás előtt. Nyilván, hogy az utána olvasást nem szabad megkerülni, mert így szerezhet információt arról, hogy az egészet eszik-e vagy isszák. Viszont ezzel még senki nem válik a klímák szakértőjévé. Mindenképpen érdemes bevonni egy szakembert, akinek van már némi tapasztalata ezen a téren, így adhat néhány tanácsot, tippet, amivel sikerül eligazodni a kínálat rengetegében.

Az egyik lényeges szempont az energiafogyasztás, hiszen nem mindegy, hogy mekkora számla érkezik minden hónapban. Erről is érdemes olvasni, illetve kikérni a szakember véleményét, ugyanis léteznek bizonyos megszorítások ezen a téren, méghozzá eléggé szigorúak. Például a EU területére nem szabad behozni olyan klímát, aminek a hűtési hatékonysága nem éri el az előírt értékeket. Ez csak egyetlen példa, amit figyelembe kell venni ahhoz, hogy a különféle kellemetlenségek elkerülhetőek legyenek.