Vitaminokkal megoldható a napallergia kezelése házilag
Vitaminokkal megoldható a napallergia kezelése házilag

A napallergiát semmiképp sem szabad félvállról venni, hiszen egyes esetekben a tünetek annyira komollyá válhatnak, hogy bizony orvoshoz kell fordulni. A napallergia kezelése házilag az antioxidánsok segítségével bonyolítható le. Ezért is érdemes minél többet tudni ezekről azoknak, akik nagyon régóta küzdenek a fényérzékenységgel és a napallergiával.

Rengetegen számoltak be arról, hogy például a hosszabb nyaralás megkezdése előtt pár héttel elkezdték a béta-karotin kúraszerű szedését, aminek köszönhetően csökkentek a kellemetlen panaszok. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a béta-karotin fényvédő hatással ugyan nem rendelkezik, de remek antioxidáns kvalitása révén igenis minimalizálni tudja az UV-sugárzás bőrkárosító effektjeit, amelyek bizony igen jól jönnek azoknak, akik ezzel a gonddal küzdenek.

A napallergia kezelése házilag tehát a hatékony béta-karotin szedésére összpontosul, azonban azt nem árt észben tartani, hogy a túlzott mennyiségű alkalmazás nem javasolt, hiszen ennek következtében a bőr narancssárgássá színeződhet el, ami leginkább a talpakat és a tenyereket érinti. Semmiképp sem javasolt a túlzott béta-karotin bevitel, ami abszolút nem egészséges. A napallergia kezelése házilag minimális mértékű használattal is eredményes lehet. A napallergia kezelése otthon másoknak a vitaminok szedését jelenti, és tény, hogy bizonyos nyomelemek segíteni tudnak.

Itt említést érdemelnek az A-, E- és C-vitaminok, amelyeknek köszönhetően jól, gazdagon fel lehet tölteni a szervezetet a létfontosságú nyomelemekkel és tápanyagokkal, amelyekre nem csak nyáron van szüksége az embernek, hanem télen is. Sokan azt vallják, hogy ezeknek hála, a fényérzékenység csak enyhébb tünetekkel vagy hosszabb idő múltán jelentkezik. Ez mindenképp hatalmas előrelépés azoknál, akik nyáron alig tíz percet ülhetnek csak a napon, így a nyaralás sajnos nem válik élvezhetővé. A napallergia kezelése otthon tehát az antioxidánsok és a megfelelő vitaminok segítségével oldható meg, amelyek sokszor segíteni tudnak.