Villámvédelem tervezése

Amennyiben szeretné a lakását ellátni egyik kiegészítővel, amely segít megóvni azt a különböző természeti csapásoktól, akkor mindenképpen érdemes a villamvedelem.eu weboldalra ellátogatnia. A villámvédelem tervezése az előírt szabályok alapján történik. A jogszabályok azt mondják ki, hogy a nem norma szerint épült villámvédelmi berendezéseknél ellenőrzést kell tartani.

Csak olyan személy végezheti a felülvizsgálatot, aki megfelelő szakképesítéssel rendelkezik. A 28/2011(IX.06) BM rendelet alapján elmondható, hogy külön kell vizsgálni minden villámvédelemmel kapcsolatos berendezést. Az időszakos felülvizsgálatra mindenképpen szükség van. A villámvédelmi berendezést csak kiviteli tervdokumentáció alapján lehet létesíteni. Természetesen ez alól kivételt képeznek azok az építmények, amelyek nem kötelesek villámvédelmi berendezést elhelyezni.

Csak azok végezhetik el a tervdokumentáció készítését, akik szerepelnek a Magyar Mérnöki Kamara tervezői névjegyzékében. A villámvédelem tervezése előtt olyan szakembert kell felkérni, aki sok éves gyakorlattal rendelkezik. A villámvédelem kiépítése szükséges eljárás, hiszen egy komolyabb villámcsapás igen súlyos károkat okozhat az épületek villanyrendszerében. Másodpercek alatt több milliós kár keletkezhet, amely ellen pedig, egyszerűen lehetne védekezni. Nem kell mást tenni, mint megbízni azokat a szakembereket, akik a villamvedelem.eu weboldalnál dolgoznak.

A szakértők azt mondják, hogy már minden tízedik magyar háztartásban volt már villámkár, ami egy igen rossz statisztikának számít. A villámcsapás következtében, ha nincs villámhárító, akkor a ház nem tudja elvezetni az elektromos feszültséget. Emiatt a lakásban található elektromos berendezések tönkremehetnek, ráadásul tűzkárt is okozhatnak. A villámvédelem kiépítése egyáltalán nem emészt fel nagy összeget, valamint védekezni még mindig könnyebb, mint utólag megoldani a problémát és még a károkat is orvosolni. A tapasztalt szakemberek minden problémát megoldanak, amely ezzel a témával kapcsolatos.