A sofőrök körében örök kérdés, hogy milyen keréktárcsa mellett érdemes dönteni télre, illetve nyárra. Igazából eldöntheti mindenki, hogy épp mit akar, de az általános nézet az, hogy télen jobban beválik az acél felni, míg nyáron nyugodtan lehet repeszteni az alumínium tárcsákkal. Több oka is van ennek, hogy ezzel az opcióval éri meg élni.
A jó idő beköszöntével csodálatosan mutat az esztétikus alufelni, azonban a hóban, a sólé és fagy miatt sokkal sérülékenyebb ez az eszköz. Már csak ezért is tanácsos a keményebb, tartósabb acél felni mellett dönteni. A hóban, sárban az esetleges út hibák kevéssé látszanak, nagyobb a sérülés veszélye, és bizony a sólé is meg tudja enni akár egy idény alatt. Ott vannak azok az autótulajdonos is, akik ugyanazt a szett tárcsát alkalmazzák nyáron és télen egyaránt.

Több okból nem ajánlott ezt a lehetőséget választani, arról nem is beszélve, hogy hosszútávon drága választás lehet ez. A tapasztaltabbaknak két szett felnijük van: télen jöhet az acél felni és téli gumi, míg nyáron a nyári gumi és könnyűfém felni. Ha valakinek pedig baja van azzal, hogy az acél felni nem szép, dönthet egy dísztárcsa mellett. Nyilván ez is sérülékeny, hiszen a legtöbb műanyag, de nem kerül túl sokba, így baj esetén pótolható.

Látványos és megbízható a gyári Ford alufelni

A gyári keréktárcsák hallatán mindenkinek a magas minőség és tartósság jut az eszébe. Nincs ez másképp a gyári Ford alufelni esetében sem, amiben mindenki maximálisan megbízhat. Egy olyan eszközről van szó, ami nagyon szép és egyből mutatósabbá varázsolja a verdát. Sőt, mivel a gyári Ford alufelni kisebb tömeggel rendelkezik, mint a megszokott felnik, ezért elméletileg még a rugózatlan tömeg is csökkenhet, javítva ezzel a verda úttartásán.
Persze a gyári Ford alufelni sérülékenyebb, mint a lemezfelni, ezért pár dologra érdemes odafigyelni. Tanácsos először is jobban vigyázni a kerekekre. Az alufelnik pereme sokkal sérülékenyebb, mint a lemezfelniké. Ezen kívül pedig az alumínium tárcsák rosszabbul viselik a kátyúkat. A legrosszabb esetben pedig el is törhet a felni, ha az ember nagy sebességgel hajt bele egy gödörbe.