Amikor valaki építkezik vagy felújít, folyamatosan figyeli az árakat és jobb esetben a minőséget. Ugyanis ez a két dolog minél inkább egyensúlyban van, annál jobb eredményt kapunk. Az alumínium redőny talán első pillanatban drágának tűnik, de aki jobban utánanéz és számol, az gyorsan rájöhet számos előnyére.

Az egyik, hogy tartóssága 10 évnél is hosszabb. Ellenáll az időjárási feltételeknek, nem okoz kárt benne a jégeső sem, még évekkel a felszerelés után sem. Az alumínium redőny feltolásgátlóval felszerelt, tehát kívülről nem lehet mozgatni. A fűtésben, illetve nyáron leengedett állapotban a hűtésben is megtakarítást hoz, hiszen a redőnylécek hőszigetelnek, ami 15-20% energia megtakarítást jelent.

Ez napjaink energia árai mellett igencsak megfontolandó érv. Manapság nem csupán télen van szükség megtakarításra, hanem a nyári kánikulában is. Ráadásul az alumínium redőny a szivárvány minden színében elérhető, tehát teljes egészében illeszthető a lakóépület és a környezet színéhez, az egyéni igényekhez.