Hővisszanyerős szellőztető rendszer
Hővisszanyerős szellőztető rendszer

A modern épületeknek egyik legfontosabb tulajdonsága energetikai szempontból egyrészt a megfelelő szigetelés, másrészt pedig az egységes és tömör légtér. Zárt térben azonban fontos a kellő mennyiségű friss levegő, ebben a korszerű és energiahatékony hővisszanyerős szellőztető rendszer segíthet.

 

Az ilyen berendezések frissen tartják a levegőt és költségkímélőek is, hiszen minimális hőveszteség mellett működnek. Mivel az időnk túlnyomó részét zárt terekben töltjük, fontos, hogy a körülöttünk lévő levegő megfelelő minőségű, friss és tiszta legyen.

Az elhasznált levegő kellemetlen, a szellőztetés révén viszont további káros anyagok is bejuthatnak a légtérbe, amelyek árthatnak a tüdőnknek. A párás levegő miatt még a baktériumok vagy gombák is elszaporodhatnak.

 

A minőségi hővisszanyerős szellőztető berendezések megszűrik a polleneket, a port, a baktériumokat és a párát, egészséges levegőt hagyva a légtérben. A rendszer visszanyeri az épület hőjét, így a kellemes légtér biztosítása mellett energiahatékony megoldást kínál.