Mit hozhat ki egy gyümölcsprés gépből?
Mit hozhat ki egy gyümölcsprés gépből?

Napjaink élelmiszereivel az a gond, hogy nincs meg bennük az a táp- és vitaminérték, amire a szervezetnek szüksége lenne ahhoz, hogy egészséges maradjon. Sokan erre nem is figyelnek fel, csak amikor már késő, például, amikor jelentkezik valamilyen betegség. Szakértők véleménye szerint nagyon sok ember azért betegszik meg, mert vitaminhiányosan táplálkozik. Ennek következtében, a szervezet vitamin deficittel működik, de egy idő után ez a hitelezésen alapuló rendszer összeomlik.

Ilyenkor jelentkeznek az olyan ijesztő és sajnos egyre többeket érintő betegségek, mint a rák. Régebben, amikor megindult a hajózás a kontinensek között, meg a világ körül, akkor nagyon gyakori jelenség volt, hogy a hajók legénysége megcsappant egy út során, mivel hosszú ideig nem jutottak olyan táplálékhoz, ami tartalmazott volna C vitamint. Ennek következménye lett a skorbut nevű betegség, aminek következtében elhullottak a fogaik, a hajuk, érrendszeri problémák léptek fel, majd pedig következett a halál. Gyakran egy-egy fertőzés végzett velük, amit a szervezet a vitaminhiány miatt nem tudott leküzdeni. Nos, ez a példa is jól mutatja, hogy mennyire fontos lenne vitaminokban dús ételeket és italokat fogyasztani, azok helyett, amiket ugyan megvesz az ember, de most egy kissé hosszú lenne felsorolni, hogy mi mindenért nem megfelelőek. Sokkal jobban jár, ha vásárol egy gyümölcsprést, amivel olyan leveket állíthat elő és olyan gyümölcsből, amilyet csak szeme-szája megkíván. Mitől jobb ez? Nagyon sok minden miatt!

Először is egészségesebb! Nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, hiszen pár perce készítette, amit el is fogyaszt, ráadásul nincsenek E betűk sem. Másodszor, megvan benne minden vitamin, ami a gyümölcsben is benne volt, amiért eleve előnyösebb ezeket a leveket fogyasztani. Harmadszor, az így készített levek frissek. Nem 1 hetesek, nem 2 évesek, frissek, amiért alapból jobb szívvel fogyasztja mindenki. Tehát, sokkal könnyebben fenntartható az egészséges életmód, ha van egy gyümölcsprés a konyhában.