Általános tény, hogy a nők elég komolyan állnak hozzá a kozmetikumok kiválasztásához és nagy reményeket támasztanak azokkal szemben. Mindenki azt akarja, hogy az arckrém az összes aktuális bőrproblémáját megoldja, legalább 5-10 évvel meg is fiatalítsa.

Ma azonban a boltok polcain olyan nagymennyiségű bőrápolási terméket mutatnak be, hogy a nőknek rengeteg kérdésük van azokkal és a tulajdonságaikkal kapcsolatban. Mit tartalmazzon: C- vagy E-vitamint, hialuronsavat vagy kollagént? Le kell cserélni a jól bevált arcápoló készítményt?

A jó arckrém valóban képes kisimítani a ráncokat és lelassítani az öregedést, vagy ez csak egy marketinges trükk és a kozmetikai társaságok egyszerűen profitálnak a hölgyek azon vágyából, hogy mindig fiatalok és gyönyörűek akarnak maradni?

Ezen és más hasonló jellegű kérdések megválaszolásába nem bocsátkozunk, de azt bátran kijelentjük, hogy a medinatural.hu internetes áruházban megvásárolható arckrémek valójában azt nyújtják, amit ígérnek és nemcsak üres ígéretek.

A Melaleuca kivonat népszerűségének első hulláma a II. Világháború idején jött, amikor az antiszeptikum és az antibiotikumok elődjeként használták. Ez az anyag nem okoz irritációt még akkor sem, ha hígítatlan formában használjuk az érzékeny bőrfelületre. A teafaolaj belsőleg történő alkalmazásának egyetlen ellenjavallata az egyéni intolerancia.

Az immunrendszerre gyakorolt ​​aktív hatása miatt azonban nem ajánlott a 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek. Ennek a kivonatnak az előállítása ma már az egész világon zajlik, de az Ausztráliában előállított és az ország előírásoknak megfelelő készítményeket tekintik valódinak. Az intenzív illata egyeseknél enyhe szédülést okozhat.

A teafaolaj belsőleg történő alkalmazásánál fellépő túladagolásnál émelygés és emésztési zavarok jelentkezhetnek, ezért soha ne növelje az ajánlott adagot egyetlen cseppel sem. A kozmetikumokban az anyag használatakor a hangsúly az antibakteriális tulajdonságokon szerepel. Jól látható tehát, hogy a teafaolaj belsőleg és külsőleg is verhetetlen előnyökkel bír.