Sok múlik a gumiabroncsok minőségén. A kopott gumik nemcsak veszélyesek, de sokat rontanak a jármű teljesítményén is. Nemcsak a fogyasztás, de a féktáv is megnőhet, ráadásul bármikor bekövetkezhet egy durrdefekt. A teherautó gumiabroncs tapadásának kifogástalannak kell lennie. A nagyobb súly miatt nagyobb erők hatnak a járműre fékezéskor és kanyarodáskor.

Ha nem tapad megfelelően száraz és nedves úton egyaránt a teherautó gumiabroncs, akkor még a legprofibb sofőr is elveszítheti az irányítást a jármű felett.

Ezért kell rendszeresen ellenőrizni a kerekek állapotát. Előfordulhat az is, hogy apró, hajszálrepedések keletkeznek az oldalfalon. Ezek a teherautó gumiabroncs öregedésére utalnak, aminek már korántsem olyan strapabíró a szerkezete, mint korábban.

Ez arra utal, hogy bármikor bekövetkezhet egy defekt például úthiba, kátyú miatt. A kínálatban megtalálhatóak a kemény terepre tervezett teherautó gumiabroncsok is. A tutigumi.hu webáruház gazdaságos lehetőséget jelent az új abroncsok beszerzését illetően.