Több fajta tortakészítő eszköz
Több fajta tortakészítő eszköz

A szilikon a konyhai eszközök területén egyre elterjedtebb anyag. Ez a praktikus műanyag nagyon sokoldalúan felhasználható és jelenleg semmilyen ismert káros hatása nincs. Remélhetőleg ez a jövőben is így marad. Éppen azért kedvelt a szilikon sütőforma, hiszen nagyon jópofa formák önthetőek általa és a tisztán tartása is egyszerű.

Sőt, a szilikon sütőforma nemcsak süteményekhez használható. Akik otthon próbálkoznak házi szappanok készítésével, gyakran használják a szilikon sütőformát az öntéshez.

Ezzel nagyon ötletes formájú szappanok is készíthetőek, amit saját használatra, vagy ajándékba egyaránt adhatunk. A szappanöntés befejezésével egy kiadós mosogatás után, mivel ezáltal az illat is eltűnik, következő nap már süteményt is süthetünk benne.

A sütemények készítésnél nagy előny, hogy ezeket a sütőformákat nem kell kiolajozni, hiszen maga az anyag tapadásmentes. Az olajozás nehéz is volna, mivel a virág, vagy valamilyen játék formában igen nehéz az olajt egyenletes mennyiségben felvinni.