pamut fonal
Pamut fonal

A kötni és horgolni szerető személyek előszeretettel használnak pamutot a munka során, ennek pedig számos oka van. A pamuttal könnyű dolgozni, az abból készített ruhanemű pedig nemcsak kényelmes, de légies és puha is. Mitől olyan puha a pamut fonal? A választ a kérdésre a szóban forgó anyag magja szolgáltatja, ugyanis tiszta cellulózból áll.

A pamutszállal könnyű dolgozni, készíthető belőle cérna és fonal is, amit aztán az ügyes kezű, kötni szerető hölgyek előszeretettel használnak fel a különféle mutatós produktumok megalkotására. A pamut fonallal készített ruházati elemek roppant könnyűek és légáteresztőek, így kellemes viseletet nyújtanak a nyári meleg hónapokban.

A prémiumminőséget képviselő pamut fonalat a szakemberek a mercerizálás folyamatának is alávetik, aminek végeredménye egy sokkal fényesebb, puhább anyag. A mercerizált pamut fonal egyébként nemcsak szép, de hihetetlenül strapabíró és időtálló is, hiszen az évek múlásával is remekül tartja az egykori formáját, nem megy össze vagy nyúlik meg.