A Photinia x fraserii nagy, örökzöld cserje vagy kisebb fa, ami akár 20 cm magasra is megnő. A sövény növények kategóriájába tartozik és tavasz közepén virágzik. A sövény növények, például a Photinia x fraserii is gyakran bűzös virágokat növesztenek, emiatt pedig nagyon sokan nem kedvelik.

Az új lombozat színe bronzos és az év nagy részében vöröses rügyek láthatóak rajta. Ez a növény szárazság- és sópermet-tűrő. Nem tolerálja a nedves körülményeket, kártevőkkel és betegségekkel is gyakran küzd. A Photinia az ázsiai és észak-amerikai cserjék egyik nemzetsége, ami örökzöld hibridek csoportját foglalja magában, ezeket pedig kifejezetten színes, fiatal lombozatuk miatt termesztenek.

A legtöbb a Photinia x fraserii kerti hibrid formái, fényes, sötétzöld lombozattal és változó vörös árnyalatú fiatal levelekkel rendelkeznek, különösen akkor, amikor éppen kibontakoznak. A sövény növények sokszor pecsétviasz színűek, ami gyönyörű látványt nyújt, de a késő tavaszi fagyok tönkretehetik, ezért tanácsos menedéket nyújtani.