Fiatal korban még gyakran az életünk természetes velejárója a rendszeres sportolás, de ahogy haladunk előre az időben, ez olykor megváltozik és inkább a lazítás, lustálkodás veszi át a főszerepet. Az egész napos munka után már keveseknek van kedve még mozogni, pedig erre nagy szüksége van a szervezetnek. Az aktivitásmérő berendezések alkalmazásával folyamatosan nyomon követhető a teljesítmény.

Amennyiben rávesszük magunkat az életmódváltásra és szeretnénk tisztában lenni a fejlődésünkkel, akkor erre remek lehetőség kínálkozik az aktivitásmérő használata révén. Az okos rendszerek szinkronban működnek a mobiltelefonnal és folyamatosan küldik át az adatokat. Táblázatok, diagramok formájában figyelhetjük meg a fejlődésünket.

Pulzus, véroxigén szint, vérnyomásmérés mellett, még az alvás megfigyelésére is lehetőség nyílik. Típustól függően, több üzemmód között lehet válogatni. Az aktivitásmérő hasznos kiegészítője nemcsak a sportolók életének, hanem bárkinek, aki szeretne mélyebben belelátni élete ezen részébe és realizálni, hogy pontosan mennyit tesz a fittsége megőrzéséért.