arcpakolás
Arcpakolás

Bőrünk kinézete híven tükrözi lelkünk állapotát. Ha belül minden rendben van, még akkor is szükséges a bőrápolás az üde, szépséges arcbőr eléréséhez. Rendszeres tevékenységről van szó, ami egy idő után teljes automatikussá válik, például a reggeli és az esti tisztálkodás részévé lesz. Kihagyhatatlan fázis az arcpakolás, az arctisztítás, a bőrápolás, mert ez a mágikus háromszög az, ami rugalmas, selymes, ápolt arcbőrt eredményez.

Ehhez a megfelelő termékeket tanácsos a natúrkozmetikumok világában keresni, mert így teljesen elkerülhetjük a kellemetlen mellékhatásokat. Például megemlítjük a joghurtos krémpakolást aloe verával, amelyik minden bőrtípusra nyugodtan alkalmazható és érdemes is használni, mert még a normál bőr is szívesen fogadja a fiatalítást. Az említett arcpakolás regenerálja, puhává, fiatallá varázsolja a bőrt, és egyetlen óra alatt garantáltan letörli róla a nehéz nap látható fáradalmait. Például a zsíros arcbőr teafaolajos arcpakolást igényel, ami tisztítja és egyenletessé varázsolja a bőrt, valamint matt tónust biztosít neki, vagyis a hatásával megfiatalítja az arcot. De csak két gyógynövényt említettünk eddig, viszont a borsmenta olaj hatása bizsergető felfrissülést tartogat, mert ez egy igazi „ébresztő” illóolaj. Bőrápoló olajban elkeverve megnyugtatja és csillapítja az izmok működését, a feszültséget ellazítja, de még a menstruációs görcsöket is oldja. Hűsítő a borsmenta olaj hatása, ami enyhíti az izomfájdalmakat, a sport, erőlködés vagy rándulások okozta izomlázat szintén. Fejfájás enyhítésére is nagyon jó, ezt különböző kutatási eredmények is alátámasztják.

Olyan erős a borsmenta olaj hatása, hogy elég letekerni az illóolaj üvegnek a kupakját és néhányat szippantani belőle, mert máris tettre késznek, felfrissültnek érezhetjük magunkat. Érdekességként meg kell említenünk azt, hogy például egyes japán cégeknél időről-időre borsmenta olajt fújnak a munkaterületre abból a célból, hogy fenntartsák és fokozzák az alkalmazottak koncentráló képességét, figyelmét. Érdemes kiaknázni a borsmenta olaj hatását.