ragasztópisztoly
Ragasztópisztoly

Mi az, amit érdemes tudni a ragasztás technikájáról? A ragasztópisztoly használata kapcsán, az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy nem gyerekjáték. Ez egy felnőtteknek kifejlesztett eszköz, amit gyerek kizárólag folyamatos felügyelet mellett használhat, épp úgy, mint bármilyen más szerszámot.

Másodsorban pedig nagyon fontos tudnivaló, hogy a ragasztópisztoly semmi egyébre nem alkalmazható, kizárólag ragasztásra. A ragasztópisztoly használata alapvetően igencsak egyszerű. Egyik végén bedugjuk a szilárd ragasztó rudat, amit egy mechanikus szerkezettel tudunk továbbhaladásra bírni a pisztolyban, az adagoló retesz megnyomásának segítségével.

A pisztolyban ekkor a fűtőpatron megolvasztja a ragasztórúd végét, az olvadt ragasztó pedig az adagoló megnyomásakor keletkező nyomás hatására átfolyik az adagolócsövön, át a ragasztandó felületre. Amennyiben jó kézügyességgel rendelkezünk, úgy éppen csak annyi nyomódik ki, amennyire valóban szükségünk van. Persze a ragasztópisztoly használata során ügyeljünk arra, nehogy megégessük magunkat!