Praktikus párásítók

Bár azt gondoljuk, hogy a szellőztetéssel tiszta levegőt juttatunk a lakásunk légterébe, sajnos ez nem így van. A por és az allergiát okozó pollenek mind csapdába esnek az otthonában és bárhogy is takarít, az egészet csak még jobban felveri. Természetesen a legjobb légtisztító készülék könnyedén megoldja ezt a gondot. Egyszerűen kiszűri a szmogot, a port és az egyéb szemcséket, ezáltal előállítja a tiszta levegőt a lakásában.

Az allergia enyhül, illetve az asztmás tünetek is alábbhagynak. Néha még a pihentető alvást is megzavarja a bedugult orr, amit a száraz légtér okozhat. Azonban a magas páratartalom a penész kialakulását eredményezi. A legjobb légtisztító készülék kijelzőjén láthatja az otthona levegőjének a páratartalmát. A 40 és 60% közötti az ideális, amit könnyedén beállíthat a gépezeten. Nem is gondolná, mennyire hasznos tud lenni ez a szerkezet. A napunk nagy részét az otthonunkban töltjük, hiszen mindig a lakásunkban pihenünk meg. A légszennyezettség már nem jelent gondot a legjobb légtisztító készülékkel. A por, a dohányfüst és a pollenek kiszűrésre kerülnek, ezáltal a benti levegő folyamatosan frissül. Ez igen sokat számít a légúti betegségben szenvedőknek, így az allergiások és az asztmások bátran fellélegezhetnek. Azonban a száraz levegő is sok kárt tud tenni az emberi szervezetben. A párásítók használatával elkerülheti az orr bedugulását, a köhögést, illetve a száraz szájüreggel való ébredést.

Azonban ezen eszközökön belül eltérő változatok kaphatóak. Példának okáért, a meleg levegőt kifújó darab nagy lakásokba kiváló. Lényege, hogy vízgőzt permetez a száraz levegőbe. Ezzel szemben állnak a hideg levegős párásítók, amelyek sokkal kevesebb energiát használnak fel és hűs párával lepik el a környezetüket. Bármelyiket is választja, érdemes alaposan elolvasni a leírásukat vagy tanácsot kérni a hozzáértőktől. Ezáltal megállapíthatja, hogy a párásítók széles kínálatából melyik való Önnek. A nyugodt alvás és a friss levegő ezentúl biztosítva lesz az otthonában, a nap bármelyik szakaszában!