Padlónyikorgás ellen
Padlónyikorgás ellen

A régebbi vagy nem megfelelően karbantartott padlók és parketták közös jellemzője, egyebek mellett, a nyikorgás. Márpedig a padlónyikorgás nem egy kellemes dolog, sem a fülnek, sem pedig a zsebnek, hiszen a megoldása sajnos a legtöbb esetben pénzbe kerül.

A nyikorgás jelenségét a túlzottan nedves, deformálódott elemek, parkettadarabok okozzák, amelyek a rajtuk való közlekedés közben egymáshoz súrlódnak és nyikorgó hangot adnak ki.

A megoldás a padlónyikorgás végleges megszüntetésére esetenként változó, de alapvetően a deformált darabok felszedése, megtisztítása, szakszerű újra lerakása, majd a padló vagy parketta közötti rések adekvát kezelése jelenti, megfelelő hézagtömítő anyagokkal. Ez lehet a padló csiszolásából visszamaradt por és lakk keveréke, vagy pedig erre a célra gyártott speciális anyag.

A végső fázis itt is a csiszolás és a felületkezelés, ha pedig a folyamat végére értünk, a eredmény egy recsegéstől, nyikorgástól mentes összefüggő parketta vagy padló lesz, amire már csak vigyáznunk kell.