Amennyiben Ön kertépítés mellett döntött, bizonyára érdekli az automata öntözőrendszer kiépítésének lehetősége is. Megpróbáljuk megvilágítani, mivel is jár az öntöző telepítés, továbbá elhagyható-e a folyamatból. A tapasztalat azt mutatja, hogy aki díszkertet telepít az udvarába és áldoz a termőföldre, a növényekre, a térkőre, nagyon rosszul teszi, ha nem gondol az öntöző telepítésre is, hiszen ez a szép kert fejlődésének, illetve fennmaradásának titka.

Azt is fontos megemlíteni, hogy lehetőség van a már régóta meglévő kertjébe is öntözőrendszert kialakítani, sőt, a frissen kialakított díszkertbe is. Mindennek azonban megvan az ára és itt nemcsak anyagi vonatkozásról beszélünk, hanem a meghozandó kompromisszumok számáról is.

A legkedvezőtlenebb helyzet a frissen telepített kert esetében van, az öntöző telepítés ugyanis, bármennyire igyekszünk, a gyepszőnyeg és egyéb növények sanyargatásáról szól majd. Éppen ezért érdemes már előre gondolkodni és kalkulálni, hogy az Ön feladata a kert körül hosszú évekig csak a lazítás és gyönyörködés legyen.

Mitől függ a kerti öntözőrendszer ár?

Arról rengeteget lehet olvasni, mekkora haszonnal jár, ha öntözőrendszerrel rendelkezik valaki, arról viszont kevesebbet, hogy mekkora befektetéssel. Azért van ez, mert a kerti öntözőrendszer ár mindig az adott terület függvényében alakul. Álszentség volna azt állítani, hogy a befektetett összeg elenyésző, mert nem az.

Az viszont minden egyes számításból vagy tulajdonosi visszajelzésből kiderül, hogy megéri. A kertrendezésre szánt idő drasztikusan megrövidül, nem beszélve a vízszámláról, amely jócskán lecsökken. De mitől is függ a kerti öntözőrendszer ár? Természetesen elsősorban az öntözendő felület nagyságából indulunk ki, amely aztán meghatározza az öntözőberendezés teljesítményét is.

Látatlanban nem tudunk mi sem konkrét árakról beszélni, viszont néhány elkészült mintatervet és árajánlatot bemutatunk, hogy viszonyítani tudjanak az ügyfeleink. A kerti öntözőrendszer ár függ például a terepviszonyoktól, a talaj minőségétől és egyéb adottságoktól is. Munkáink során már rengeteget tapasztaltunk, szívesen fogadjuk a kérdéseket.