Új szelek fújnak a gazdaság színterén és olyan kihívásokat hoztak magukkal, amelyekkel megküzdeni korántsem egyszerű feladat. Sajnos egyre jobban látható, hogy egy olyan energiaválság van kibontakozóban, ami sokak életét fogja megnehezíteni, főként a téli hónapokban. Már eddig is lehetett hallani arról, hogy kisebb vállalkozások bezártak és a lakosság tagjai között is problémát kezd jelenteni a számlák kifizetése. A helyzet egyelőre nem látszik javulni, ezért megéri hosszabb távra berendezkedni és felkészülni a jövőre.

Az elektromosság a mindennapi élet hajtórugója. A legtöbb berendezés árammal működik és közöttük sok olyan is van, ami hőtermelésre képes. Már csak az a kérdés, hogy miként lehet stabil és olcsó ellátást létrehozni? A napelem rendszerek jóvoltából, minden háztartás megtermelheti a saját energiaszükségletét egyszerűen. Ehhez azonban szükség van a hálózat kiépítésére, ami elég magas költségekkel jár. Ha valaki képtelen ezt saját zsebből finanszírozni, akkor van alternatív megoldás.

Az állami támogatások révén, akik teljesítik a megadott feltételeket, bizonyos mértékű finanszírozásra számíthatnak. Ezt nem szabad összetéveszteni a pályázatok nyújtott lehetőségekkel. Érdemes átolvasni az ST Solar napelem pályázatokról szóló tájékoztatóját. A kiírások eltérő módon működnek. Egyértelműen megvan a saját előnyük, hiszen esetenként a teljes költséget fedezhetik. A papírmunka ugyanakkor bonyolultabb. Szükség lesz egy kivitelező cégre is. ST Solar munkatársai örömmel vallják a feladatot. Sok terhet levesznek a megrendelő válláról.

A részletes tájékoztató keretében választ kaphat arra, hogy ki pályázhat, mekkora a támogatás mértéke, mire lehet azt pontosan igényelni. A precizitás fontos, tehát nem szabad hagyni, hogy valamilyen hiányosság miatt csússzon el a dolog. Az átfutási idők itt elég nagyok, gyakran hónapokban mérhetők. Amint megérkezik a pozitív elbírálás, máris neki lehet látni a kivitelezésnek. Itt az ideje, hogy mindenki a saját kezébe vegye a saját ellátását. Ezzel új korszak veszi kezdetét, ami az alapja lehet egy tisztább jövőnek.