Páratartalom mérő
Páratartalom mérő

Ahol valamilyen légúti betegségben szenvedő, vagy allergiás ember él, nem árt tudni mekkora a lakás páratartalma. Egy igazán esztétikus darab és még ajándéknak is kiváló a páratartalom mérő. Anyaga krómacél, nagyon szép, esztétikus kivitelű, falra is akasztható, de egy szépen ívelt bükkfa tartóban is állhat, amelyet a páratartalom mérő dobozában szállítunk.

A páratartalom mérése mellett, a hőmérséklet meghatározására is képes. A jól leolvasható adatokból mindig tudhatjuk, hogy az adott helyiségben épp szellőztetni kell, vagy inkább csukva tartani az ablakot.

A külső térben is méri a párát, így az udvaron, vagy az erkélyen is nagy pontossággal határozhatjuk meg, hogy mekkora a páratartalom. A német gyártmányú páratartalom mérő a zöld szín árnyalataival jelöli a különböző hőfokhoz tartozó, legkellemesebb páratartalmat.

Így mindig látjuk, hogy az épp adott hőmérsékletnél túl nedves vagy épp túl száraz a levegő. Ahol műanyag nyílászárók vannak, különösen fontos lehet ez az eszköz, hiszen ezek nagyon jól záródnak, tehát a pára se ki, se be nem tud jönni.