kandalló kellékek
Kandalló kellékek

Amikor valaki kandallóépítésre adja a fejét, felmerülhet a kérdés, hogy milyen kiegészítőkre lehet még szüksége? Ilyenkor nemcsak a beépítéskor használt kandalló kellékek soráról van szó, hanem azokról is, amelyek a karbantartását szorgalmazzák.

Szerencsére a Benkel kft. nemcsak tűzterek gyártásával foglalkozik, de minden egyéb tartozékot is magas minőségű alapanyagból készít el, ugyanakkor ezeket vonzó áron tudja biztosítani a vásárlóknak.

A hődobok, szellőzőrácsok, huzatszabályzók és a reteszelő egységek mellett, talál kemencéhez, sütőhöz alkalmas öntöttvas ajtókat is, vagy cserépkályhához alkalmas, beépíthető ajtókat kerámiaüveggel. Külön kérhet fogantyút vagy gombokat is, amennyiben a későbbiekben ki kell cserélni.

A kandalló kellékek kategóriájába tartozik a tűzkészlet is, ami általában négy dolgot foglal magába: seprűt, lapátot, facsipeszt és piszkafát. Kovácsoltvas tűzifa tartót is vehet, amivel minimális koszolással tudja behozni kintről a fűtésre szánt aprófát vagy rönköket.

A tartozékok kiválasztását érdemes a fűtésrendszerhez igazítani. Ha modern kandalló lesz a nappaliban, akkor válasszon letisztult dizájnnal készült kiegészítőket! Ha a kandallóra, kályhára került kerámia vagy cserép inkább rusztikus hatást kelt, érdemes kovácsoltvasból készült kellékekkel erősíteni ezt a stílusvonalat.

Nem szabad megfeledkezni a jó minőségű füstcsövek és idomok megrendeléséről sem. Ha egyeztetett a mesteremberrel, aki a kandalló kiépítésével foglalkozik, bármikor beszerezheti a Benkel kft. honlapjáról a 16 vagy 18 cm átmérőjű rozsdamentes és saválló füstelvezető csöveket, valamint az összekötő elemeket.

Hogy milyen modern kandalló készül, a helyiség méreteitől is nagyban függ. Tágas tereknél remekül tud érvényesülni egy háromoldalas panoráma típus, viszont szűkebb szobákban inkább a saroktűztereket szokták használni.

Ha nincs ideje személyesen ellátogatni a Benkel bemutatótermébe, akkor könnyedén tud rendelni a cég honlapjáról is. Ha további kérdései volnának, bármikor felteheti telefonon keresztül.