Mozgáskorlátozott WC
Mozgáskorlátozott WC

A közterületeken üzemelő illemhelyek időszakosan nagyon igénybe vannak véve, például az üdülőtelepeken a nyári időszakban állandóan sor áll ezeknél a helyiségeknél. Az utóbbi időben egyre több helyen gondolnak a mozgássérültekre is, számukra alkalmas mozgáskorlátozott WC és mosdó kialakításával.

Ezzel próbálják legyőzni bennük azt a hitet, hogy sorskivetettek és számukra nincs hely a társadalomban. Az üdülőtelepek az elmúlt időszakban rengeteget tettek azért, hogy a mozgássérültek is eljuthassanak üdülni anélkül, hogy valakit magukkal kelljen hozniuk.

Most már egyre több helyen látható tolókocsi feljáró a hotelek bejáratánál, ami azt feltételezi, hogy ez a hotel támogatja a mozgássérülteket a berendezéseikkel. A turisztikai iparban tevékenykedők megértették, hogy számukra is lehetőséget kell nyújtani a kikapcsolódásra, a mozgássérülteknek is jár nyári üdülés. Ehhez megfelelő berendezéseket kellett létrehozni számukra, feljárót, akadálymentesített folyosókat, lifteket, mosdót, de a mozgáskorlátozott WC is a listán van.