Egy saját házimozi rendszer megépítése kíván némi szakértelmet, hogy a létrehozott berendezés a legjobb minőségben szólalhasson meg. Számtalan szempontot ajánlatos figyelembe venni, de jó tudni, hogy a házimozi hatékonyságát 70%-ban a hangsugárzó határozza meg. A helység adottságainak felmérése tehát az első feladat egy hangfal szett megvásárlása előtt.

Nagyobb területű szobába nyilvánvalóan nagyobb méretű hangfalszett ajánlott a megfelelő teljesítmény elérésének érdekében. Kisebb szobába nem célszerű az ajánlottnál nagyobb hangfalat vásárolni, mert felesleges pénzkidobás, és a hanghatás nem fog úgy érvényesülni, mint egy nagyobb helységben.

Másik mérvadó szempont az egyedi ízlés és a hangfal szett elhelyezésének módja. A netdepo.hu oldalon rendkívül széles a hangfal szett kínálat, minden árkategóriában, stílusban és méretben találunk berendezéseket. Érdemes szakértő tanácsát kérni azonban választás előtt, mert ebben a hosszútávra szóló döntésben mindenképp elkél a tapasztalt szakember tanácsa azért, hogy biztosan élmény lehessen a zenehallgatás.

Ha tökéletes hangélményt szeretnénk, jó választás az Asztali CD Lejátszó

A CD lemezek lejátszásához használt eszköz a CD lejátszó. Ezek a lejátszók több hasznos funkcióval is el van látva, mint például rádió, USB, MP3 lejátszó. Egy új CD lejátszó vásárlása esetén három dologra érdemes odafigyelni: a tápegységre, a bemenetek számára és típusára, valamint a teljesítményre.

A CD lejátszók 5 nagy csoportját különböztetjük meg a funkciójuk alapján, Discman, Hordozható Rádiómagnó, Mikró Hifi, Mini Hifi és Asztali CD Lejátszó. Az utóbbiról elmondhatjuk, hogy ebbe a kategóriába már a komolyabb Hifi CD lejátszó modelleket soroljuk, amelyek önálló működésre nem, csak külön hangszóróval képesek, cserébe viszont páratlan hangélményt nyújtanak, a könnyebb kezelhetőség érdekében távirányítóval is működtethetők.

Árak tekintetében is széles a skála, ami természetesen típusfüggő is. Egy Discman vagy egy asztali CD lejátszó árának alakulása is tehát attól függ, mit tud a masina, ezért érdemes kellő időt szánni a tájékozódásra vásárlás előtt.