Az új Covid-19 változatokkal kapcsolatos aggodalmak miatt, országszerte sokan éppen most töltik fel az arcmaszk készletüket. Bár az eldobható maszk a járvány kezdetén sok helyen hiánycikknek számított, a vásárlók most már számos lehetőség közül választhatnak.

Az eldobható maszkok esetében a szakértők olyan modellek viselését ajánlják, amelyek megfelelő illeszkedéssel rendelkeznek az orr és a száj felett, a szivárgás megelőzése érdekében. Az is fontos szempont, hogy az arcmaszk többrétegű anyagból készüljön. A szakértők szerint, a maszknak legalább kétrétegűnek kell lennie, de a háromrétegű termékeket tekintik ideálisnak. Az egészségügyi hatóságok útmutatásán túl, az általunk megkérdezett specialisták szerint olyan maszkokat is kereshetünk, amelyek belső bélése nedvességelvezető és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Ők megemlítik azt is, hogy nem szabad túlságosan nagy összegeket költeni erre a termékre, mivel a drágább eldobható maszkok nem garantálnak jobb védelmet az alacsonyabb költségű társaiknál.