Fürdőszoba felújítás során elkerülhetetlen a döntés, milyen fürdési lehetőséget szeretnénk alkalmazni az újonnan elkészült helyiségben. Az egyedi igényeinken kívül, a méretbeli adottságok is meghatározóak lehetnek fürdőkád választás során. Van, ahol a maximális helykihasználás miatt, a zuhanykabin a legjobb választás, de annak, aki szeret elmerülni a forró vízben esténként és erről semmi esetre sem mondana le, a kád a tökéletes megoldás.

A fürdőkád típusok méretben, formában és színben rendkívül széles választékban kaphatók. Formáját tekintve lehet egyenes, aszimmetrikus, sarok kialakítású és a manapság igen nagy népszerűségnek örvend a szabadon álló fürdőkád.

A különleges kád modellek egy nagyobb fürdőszobában általában a tér közepén vannak elhelyezve, az egyedi formájuknak és lágy vonalvezetésüknek köszönhetően a helység központi részét képezik. A fürdőszoba tervezés egy életre szóló döntés, ezért minden szempontot figyelembe kell venni, hogy biztosan az igényüknek leginkább megfelelő megoldásokat alkalmazhassuk.

A tökéletes kád kiválasztása

Amikor a fürdőszoba belső terének megtervezésére kerül a sor, a költségvetésen kívül. még számtalan más tényezővel is számolnunk kell. Figyelembe kell venni a helység méretét, a többi szaniter és berendezési tárgy funkcióját és méretét, a berendezési tárgyak elhelyezkedését és a saját, illetve családtagjaink esetlegesen eltérő igényeit egyaránt.

A helység paraméterei általában adottak, itt nincs sok esély a változtatásra. Az igények tekintetében a leginkább megosztó kérdés a kád vagy zuhanyzó preferálása, sokszor még családon belül is. Ha a fürdés mellett szavazók vannak többségben, a tökéletes kád megtalálása a következő feladat. Anyagát tekintve a legolcsóbb megoldás a zománcozott felületű kád.

Előnye a könnyű tisztíthatóság, viszont az idő múlásával számítani lehet a zománc lepattogzására. A modern és sokrétű akril kád örvend a legnagyobb népszerűségnek, ehhez idomul a gazdag kínálat is, amelyben számtalan dizájn, méret és kialakítás elérhető ezekből a modellekből. Az akrilnál is tartósabb öntöttmárvány kád garantáltan tartós befektetés.