Lámpák széles választéka

Az ebédlőnek vagy étkezőnek nagyon fontos szerepe van egy lakásban, hiszen ez a hely a családi vacsorák kényelmes helyszíne. A berendezés egyik fontos eleme az étkező lámpa.

A kiválasztásához figyelembe kell venni a bútorzat stílusát, a közvetlen környezetben használt színeket és nem utolsósorban a megvilágítandó tér méretét. De mint tudjuk, az étkezőben nemcsak a mindennapi ételek elfogyasztása történik, hanem még sok más tevékenységre is használjuk, mint például társasozásra, a gyerekek házi feladat elvégzésére, családi megbeszélésekre, baráti összejövetelekre.

Ezért szükséges, hogy az étkező lámpa hangulatossá, meghitté varázsolja lakásunk ezen részét. Nagyon sokféle lámpa közül választhatunk, lehet csillár, mennyezeti, álló, de a leghasználtabbak a függesztett típusok.

A magasságában állítható függesztett változatok bizonyulnak a legjobb választásnak, mivel ezek közvetlenül az étkezőasztalra adják a fényt és meggátolják a tükröződést. Ráadásul egy jól kiválasztott étkező lámpa a helyiség fő díszítőeleme is lehet.