Az emberek bőrének rugalmassága és feszessége különböző okoknál fogva jelentősen gyengülhet. Bizonyos élethelyzetek után képtelenek visszanyerni eredeti alakjukat. Vannak, akik elfogadják ezt a helyzetet, mások viszont plasztikai műtétet választanak. A hasplasztika műtét előtti és utáni teendőkről még több részletet tudhat meg a www.drfalus.hu weboldalon.

A beavatkozásnak köszönhetően, a petyhüdt vagy lógós has újra feszes, lapos lehet, eltüntethetőek ezzel a fogyási vagy terhességi csíkok, de a megereszkedett has okozta egészségügyi problémák szintén megszűnnek. Az operációt minden esetben néhány nélkülözhetetlen orvosi vizsgálat előzi meg. Az analízisek magukba foglalják a laborvizsgálatot, az EKG-t, a tüdőszűrést és a mellkasröntgent. Akik átestek már előzőleg plasztikai sebészeti beavatkozáson, azoknak további vizsgálatokat is el kell végeztetniük. Maga a műtét nem jelent kockázatot, de járhat bizonyos szövődményekkel.

Néha előfordulhat utóvérzés, savóképződés, savógyülem, gyulladás a sebfelszíneken vagy a mélyebb szövetekben, ami elhúzódó regenerálódást, illetve több utókezelést eredményez. Azonban nem szabad rosszra gondolnunk, sokkal inkább arra érdemes fókuszálnunk, hogy a műtét után hamar regenerálódunk és újra visszanyerjük az óhajtott alakunkat. Ha minden tökéletesen zajlik, akkor a regenerálódási időszak igencsak rövid lesz.

Gyakorlatilag annyit tesz, hogy a műtött személynek 3-4 napig otthoni pihenés ajánlott, ez idő alatt, vagyis 4 napig víz sem érheti a sebet, tehát zuhanyozni is csak az 5-ik naptól kezdődően lehet, viszont arra is számítani kell, hogy a műtéti terület áztatása, 5 percnél további vízben tartása legalább 1 hónapig tilos. 4-6 hétig egy speciális haskötőt kell használni, a megfelelő regenerálódás és a tartós végeredmény érdekében. Foglalkozástól függően, a beavatkozás után már 1 héttel is vissza lehet térni a munkába. 1-2 hétig azonban nem szabad autót vezetni. 1 teljes hónapon keresztül a műtött személynek tartózkodnia kell az erősebb terheléstől és a sportolástól.