Régen szokás volt a hétvégi piacokon tárgyakat, régi kincseket is beszerezni. Mára ezek a varázslatos boltok bezártak és inkább az interneten találhatóak meg, mint az ásvány webshop. Ennek van előnye és hátránya. Hátránya, hogy nem tudjuk a kezünkbe fogni az ásványokat, nem tudjuk megnézni, magunkhoz mérni és persze nem vihetjük haza azonnal. Viszont az előny talán több.

Először is nem kell kimozdulni otthonról, ülhetünk a fotelben, az asztalnál és csak a telefonunkat kell rendesen kezelni ahhoz, hogy megnézzük egy online bolt választékát. Sokszor megadhatjuk a megfelelő méretet, hogy az ékszer ne legyen sem túl nagy, sem túl kicsi.

Választhatunk az átutalás vagy az utólagos fizetés között. Sok Magyarországon működő ásvány webshop néhány napos szállítást vállal, ami azt jelenti, hogy vásárlás után már 3 napon belül az otthonunkba lehet. Érdemes biztosra menni, amikor az interneten keresztül vásárolunk, vagyis csak akkor adjuk meg a személyes adatainkat, ha biztosak vagyunk benne, hogy nem fogják ellopni.