A kémény jó működése biztosítja a fűtőberendezés megfelelő munkáját, valamint az egész ház biztonságát. A szellőzőrendszer részeként, a vastagfalú füstcső számos funkciót lát el. A piacon sokféle alternatívája megtalálható, amelyek lehetővé teszik az égéstermékek hatékony elvezetését. Az ügyes és megfelelő módon történő telepítésük esetén, a kandalló hőátadása akár 9 %-kal is növekedhet. Ha úgy dönt, hogy Ön is ilyen dekoratív fűtőberendezést telepít az otthonába, akkor ügyeljen minden szükséges elem, közöttük a vastagfalú füstcső jelenlétére is, a kandallóbetét és a kémény összekapcsolásának kialakítása során!

Ennél a folyamatnál nem szabad rohanni, ugyanis alaposan át kell gondolni a csatlakoztatás minden szempontját és az égéstermékek kibocsátásának pályája alapján kell megvásárolni a megfelelő átmérőjű és vastagságú elemeket. Jobb, ha ezeket egy megbízható értékesítési helyről szerzi be. Nézzen be hozzánk és tekintse meg a vastagfalú füstcső kínálatunkat, így megkímélheti magát az alacsony minőségű termékektől! Az energiatakarékosság szinte mindnyájunknak fontos cél. Ezt az otthonainkban többek között a tűzálló hőszigetelés révén tudjuk megoldani. Például a kandallók a lángnak ellenálló anyagokkal történő felszerelése akár 50%-kal csökkentheti az energiafelhasználást. Emellett a kandalló biztonságos és hatékony üzemeltetését nagyrészt a megfelelően kivitelezett tűzálló hőszigetelés biztosítja.

A telepítés során felhasznált szigetelőanyagok megvédik a fűtőberendezések éghető felületeit a lehetséges túlmelegedéstől és tűztől, ami az otthonunk és a saját biztonságunk szempontjából is fontos. Ezért, ha úgy dönt, hogy kandalló telepítése által teszi az otthona légkörét kellemesebbé, akkor fokozott figyelmet kell fordítania annak szigetelésére és meg kell vásárolnia a megfelelő építőanyagokat. A megfelelően megtervezett tűzálló hőszigetelés és a kiváló minőségű építőanyagok felhasználása növeli a berendezés hatékonyságát, ami különösen fontos a hideg évszakban, amikor nemcsak az élő láng, hanem a tűz melegét is élvezheti.