Elég gyakori kérdés, hogy a különféle keréktárcsák közül pontosan melyiket érdemes kiválasztani, ami kellő hatékonysággal rendelkezik. A könnyűfém és lemez felni típusoknak megvan a saját előnyük és persze hátrányuk. Valójában ezek mindegyike jól teszi a dolgát, de bizonyos célokra és körülmények között egyesek inkább megfelelnek, mint a másik kivitel. A téli hónapokban, amikor az utak csúszósak a gyakori havazás vagy esőzések okán, a nagyobb súly jobb tapadást nyújt. Ezért a lemez felni ilyenkor inkább tudja érvényesíteni előnyeit.

Olcsóbbak, mint a könnyűfém társaik, továbbá pedig a mechanikai hatásokkal szemben ellenállóbbak. Általában gyárilag ezek kerülnek felhelyezésre. Sokan úgy vannak vele, hogy a lemez felni kevésbé díszes. Valójában vannak olyan kialakítások, amelyek különösen dizájnosak és képesek kiemelni a karosszéria fényét. A gyakori használat sem teszi tönkre az acélt, ezért hosszabb időtávlatban megtérülő a befektetés. Ellenben a magasabb súly miatt növeli a fogyasztást és visszafoghatja a sebességet, ami bizonyos részben ellene szól.

Legyen kéznél mindkét típusú Renault felni!

A könnyűfém, vagyis alumínium Renault felni olyan ötvözet, ami tartalmaz még magnézium, titán komponenseket. Lehet, hogy a kémiai hatásoknak, amilyen a korrózió, jól ellenállnak, de az ütések hatására könnyen sérülnek. A szépségben van az előnyük, ezért karcolódva, ütődve már kevésbé stílusos és eléggé leharcolt megjelenést nyújtanak. Leginkább a nyári hónapokban élvezhető ki az előnyük, amikor a meleg aszfalton haladunk előre.

A Renault felni kiválasztásához tudni kell a keréktárcsa pontos műszaki paramétereit, ami több tekintetben változhat. A gyártási év ezért döntő jelentőséggel bír ebben a tekintetben. Mivel mind a két típusú keréktárcsa ad valami pluszt, ezért szezonálisan akár cserélgethetőek, ezzel kihozva belőlük és a vezetés élményéből, biztonságából a legtöbbet. Az alumínium Renault felni inkább a melegebb hónapokban, az acél pedig télen alkalmazható kellő sikerrel. A gyakorlati tapasztalat ugyanakkor biztos képet ad minden tekintetben.