Nagyon kellemetlen tünetekkel jár a bőrszárazság, ráadásul egyre gyakoribb problémát jelent ez nemtől függetlenül minden korosztály tagjainál. Elsősorban a külső hatások a száraz bőr okai, a legtöbbször ezek eredményezik a panaszokat.

Télen előfordul, hogy a fűtés miatti száraz levegőnek, a hűvös, szeles időnek tudható be a jelenség. Melegebb évszakokban a hosszantartó napozás, a nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, a sokáig meleg vízben történő fürdés sorolható a száraz bőr okai közé.

Szerencsére a megfelelő kozmetikumok használatával redukálhatóak a bőrszárazság szimptómái. Példának okáért, az Ahava kozmetikai készítmények hatóanyaga, a Holt-tenger egyedülálló koncentrátuma, ami kifejezetten eredményes a bőr nedvességtartalmának növelésében, illetve a száraz bőr kezelésében. A termékeket beszerezhetjük az ahavashop.hu webáruház jóvoltából.

A kozmetikumok alkalmazása mellett azért jó volna, ha a száraz bőr okai valahogyan kivédhetőek lennének, persze van olyan, amitől megvédhetjük a bőrünket, másoktól nem.