A megjelenésekor hatalmas érdeklődés övezte a Huawei akkori zászlóshajóját. Teljesítette is a várakozásokat, hiszen egy eddig még soha nem látott kamerarendszerrel látták el a telefont, a hardver pedig azóta is szépen muzsikál. Még manapság is jó vételnek számít, csak úgy, mint a Huawei P30 telefontok, ami ezt a remek készüléket hivatott megvédeni.

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a technikai specifikációkon kívül, a külső terén is gyönyörű munkát végzett a kínai cég.

A színváltós hátlap több árnyalatban érhető el, amin kimondottan jól mutat az átlátszó Huawei P30 telefontok. Mivel üvegből készült, ezért fokozott védelemre szorul, kiváltképp akkor, hogyha gyakran végzünk olyan tevékenységet, amikor megsérülhet.

Bár elég egy óvatlan pillanat és az autó műszerfaláról is lecsúszhat, ami már elég lehet ahhoz, hogy repedések keletkezzenek a mobilon. A Huawei P30 telefontok viszont jelentősen csökkenti ennek az esélyét és teljesen egyedi dizájnt kölcsönöz ennek a remekül sikerült készüléknek.