Startup program
Startup program

Úgy tűnik egyre nagyobb sikernek örvend ez a nemzetközi rendezvény, ahol számos ország összemérheti a kreativitását az oktatással, egészséggel, sporttal, technológiai és városfejlesztéssel kapcsolatos kérdésekben. A Design Terminal startup ösztöndíjprogram remek lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnék megváltoztatni az ötleteikkel a világot, de eddig még nem kaptak rá lehetőséget, hogy az elméletet átvigyék a gyakorlatba.

A tét nagy, hiszen a startup vállalkozásokat a Design Terminal startup ösztöndíjprogram segít fellendíteni. Országonként a 4 legjobb pályázó különleges díjban részesül, ami 10 napos intenzív budapesti mentorprogramban, továbbá 8 napos visegrádi tanulmányútban teljesedik ki. Ez idő alatt a Design Terminal startup ösztöndíjprogram résztvevői hasznos tudást és tapasztalatot szerezhetnek, amelyek alapján fejleszthetik a vállalati modellt, illetve a cégen belüli kommunikációt.

Jól látszik, hogy már a kezdetektől értelmet nyert a Design Terminal startup ösztöndíjprogram, hiszen a jelentkezés kimagaslónak számít az elmúlt évek statisztikáinak alapján. A Design Terminál ösztöndíjprogramja tavaly is nagy sikernek számított, éppen ezért idén is megrendezésre kerül. A mentorok különféle kategóriákban várják a pályázatokat, amelyek segíthetnek megreformálni egy adott kategórián belül, a már évek óta felmerülő problémákat.

Ezek olyan nemzetközi kérdések, amelyekre a fejlődő országoktól kezdve egészen a fejlett régiókig, mindenki keresi a választ. A mentorporgram egy kiváló lehetőség, hogy egymástól tanulhassunk és élhetőbbé tegyük a környezetünket. Mindezek által a Design Terminál ösztöndíjprogramja segíti a nagyvállalatok és a startupok közötti együttműködést is. Éppen ezért jelent nagy előrelépést ez a csapatoknak, mivel a Design Terminál ösztöndíjprogramja segít cégként is fejlődni, de útmutatást kaphatnak, hogy miként tudnak együttműködni vállalati partnerekkel. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is azokat a vállalkozásokat várják a rendezvény szervezői, akik a technológiai innovációt a társadalom jólétére szeretnék fordítani.