A modern kor társadalma lassan ráébred arra, hogy a Föld energiaforrásai nem végtelenek. A meg nem újuló források kimerítése, ha az emberiség nem gondoskodik okos pótlásról, könnyedén az élet végét is okozhatja. E negatív felhangú jövőképre érkezett válaszreakcióként a Maxim Smart napelem feltalálása. A központi csillagunk 1,5 óra alatt képes annyi energiát megtermelni, ami az emberiség egész éves igényét tökéletesen fedezi.

E felfoghatatlanul nagy potenciált használják ki és fordítják az emberiség szolgálatára a napelemek. Míg néhány évtizeddel ezelőtt az abszolút luxuscikkek táborába tartoztak, addig manapság egyre több lakossági épület tetőrészén tűnnek fel ezek az egyébként esztétikus panelek. A Maxim Smart napelem a magyar háztartások áramhasználatának jelentős részét teljesen kiválthatja, ami nemcsak költséghatékony és kellemes megoldás, de még környezetbarát is. Ahhoz persze, hogy a gyermekeink jövőjét egy sokkal élhetőbb környezetben biztosítani tudjuk, elengedhetetlenül fontos a folyamatos fejlődés.

A napelemek telepítése mögött komplex tevékenységek folynak, főleg a nagyobb kaliberű üzembe helyezés esetén. Így nemcsak magára a panelekre van szükség, de többek között tervdokumentációra és engedélyekre is. Mindez pedig nem olcsó támogatás nélkül. Az innovációs támogatónk, a méltán híres Európai Innovációs Szervezet segítségével viszont azok a vállalkozások vagy intézmények, akiket komolyan foglalkoztat a napelemes rendszerek kiépítése, a meghirdetett pályázati lehetőségek függvényében anyagi támogatásra is jogosultak lehetnek.

A társadalmunk ugyanis elérkezett arra a pontra, amikor a tudománynak, illetve az innovatív módszereknek kell átvennie a vezető szerepet és rányomni a bélyegét a vállalkozások, szervezetek mindennapi tevékenységeire. Együtt ugyanis sokkal könnyebb a közös cél elérése: egy élhető, energiabarát társadalom kialakítása. Az innovációs támogatónk segítségével pedig a legnagyobb akadály, a korszerűsítés anyagi vonatkozása már egyáltalán nem releváns.