Az akkumulátorok rohamos fejlődésével párhuzamosan fejlődnek a különféle elektronikai eszközök és berendezések. Ki hitte volna néhány évvel ezelőtt, hogy a benzinmotoros változatot hirtelen leváltja egy akkus fűnyíró? Az előnyök közül érdemes kiemelni, hogy a csendesen dolgozó gépek családjába tartozik.

Ennek nemcsak az fog örülni, aki úgy dönt, hogy vásárol egy akkus fűnyírót, hanem végre a szomszédok is nyugodtan pihenhetnek hétvégenként.

A Makita modellek energiáját általában egy 2×18 V-os akkucsomag szolgáltatja. Ez kellő teljesítményt generál ahhoz, hogy az akkus fűnyíróval akár egy 2300 m2-es terület is megmunkálható legyen, egyetlen töltéssel. Az irodaházak füves részeihez, családi házak kertjeihez, közterületek pázsitjaihoz minden további nélkül alkalmazható.

Ez a teljesítmény elegendő volt ahhoz, hogy a tervezők önjáró funkcióval lássák el a Makita akkus fűnyírót. Ez jelentősen megkönnyíti a munkát és egyenletes nyírást eredményez. Rendeléskor fontos figyelni, hogy melyekhez jár töltő meg akkumulátor és melyekhez nem.