Manapság Budapest, Miskolc és más városok lakói egyre gyakrabban döntenek úgy, hogy olyan játékkal ütik el a szabadidejüket, ami nemcsak szórakoztat, hanem az egészségre is előnyös, mert erősíti a testet. Némelyikhez nem kell speciális képzésekre sem járni, amelyek nem túl olcsók.

Csak egy összecsukható kültéri pingpong asztal kell otthonra és már mehet is a menet. Ezek teljesen más igénybevételnek vannak kitéve, mint a beltéri társaik, amelyek védve vannak a napsütéstől, széltől, szennyeződésektől és egyéb negatív külső tényezőktől. A tekintélyes európai márkák minden időjárási körülmények között használható modelljeinek felületében a vásárlók kétségtelenül megbíznak. A kültéri pingpong asztalok verhetetlen tulajdonságokkal rendelkeznek. A hőmérsékletnek az ingadozásai semmilyen hatással nincsenek rájuk, nem félnek sem a hőtől, sem a fagytól.

A tulajdonságaik akkor sem változnak meg, ha közvetlen napfénynek vannak kitéve. Az esőre vagy hóra egyáltalán nem reagáló kültéri pingpong asztalok évekig kint állhatnak anélkül, hogy az alapvető jellemzőik megváltoznának.