Kellemes hőmérsékletet biztosít.

A levegő hőmérséklete nagy hatással van a közérzetünkre, hiszen kellemes hőmérsékleten az ember sokkal jobban érzi magát. Éppen ezt a célt szolgálják a klíma berendezések, hogy zárt térben is kellemes hőmérsékletet biztosítsanak, hiszen az kihat az ember teljesítményére.

Éppen ezért a gyárakban, irodákban, ahol nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az alkalmazottak jól teljesítsenek, de mellette jól is érezzék magukat a munkaidő alatt a nyári melegben, érdemes beruházni egy olyan készülékbe, amelyik biztosítja mindezt.

Most már a magánlakásokban sem számít luxusterméknek. Természetesen a klíma megvétele során, figyelni kell az épület adottságaira is, mivel az alapján kell kiválasztani a számunkra leginkább megfelelő berendezést.

A következő típusok közül választhatunk: split, multi-split, mobil és ablaknyílásba szerelhető. A szakemberek, az ideális komfortérzet érdekében, az első két típust ajánlják. Ezek a klíma készülékek egy kültéri és egy beltéri egységből állnak, ráadásul nagy hatékonysággal rendelkeznek.