Az építőkockák és a kisautók a kisfiúk legkedvesebb játékai. Legyen az traktor, mentőautó, tűzoltóautó nagy vagy kicsi személyautó, teljesen lényegtelen, mert mindegyikkel ugyanolyan szívesen játszanak. A legtöbbször ezek igen egyszerűek, hiszen csak tologatni kell és mennek, amerre a gyermek elképzeli, sőt, olykor még repülnek is, ha éppen dobálják. Aztán van olyan, amikor ez már nem elég, így itt lép a képbe a nagy kedvenc, a távirányítós autó.

Versenyezhetnek a barátaikkal, szervezhetnek futamokat a szomszéd srácokkal, ráadásul az autók teljesítménye nagyon számít. Mindenki a legmenőbb távirányítós autó után áhítozik. Csak az igazán szerencsés srácok kaphatják meg ezeket a kocsikat, így pedig abban is versenyre kelhetnek, hogy kinek van menőbb darabja.

Külső és belső helyszíneket is választhatnak a futamokhoz, mivel a nagyobb méretű modelleket, amelyeknek a kerekei is nagyobbak, kint is tudják használni. A távirányítós autó működhet elemekkel és a modernebb darabok már tölthető akkumulátorral is.