A lábbeli sokféle variációban és kialakításban szerezhető be. Mielőtt a piacra kerül, számtalan vizsgálatot végeznek el a szakemberek. A munkavédelmi félcipő esetében nagyon fontos a biztonság. Az építkezéseken, a védőruha mellett, kötelező ezt a kelléket is viselni. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lábbelit választ a mindennapokra.

Ha teheti, akkor olyan darab mellett döntsön, amelyik vastag talpréteggel rendelkezik. Így nem kell attól tartani, hogy megszúrja valami a talpát a feladatok elvégzése közben. A munkavédelmi félcipő vízhatlan anyagból kell készüljön! A talp részével kapcsolatban meg kell említeni, hogy csúszásmentes és jól tapad.

Ez a dolog a sűrűn elhelyezett bordáknak köszönhető. Ha nedves vagy olajos helyen teszi a dolgát, akkor nem kell tartania attól, hogy elcsúszik és sérüléseket szenved. Az imént felsoroltakból kiderül, hogy a munkavédelmi félcipő hosszútávon a szolgálatára lesz. Rendkívül kényelmes, így egész nap gond nélkül viselhető, viszont a lábai egyáltalán nem lesznek elnehezülve.