Bringák minden korosztálynak
Bringák minden korosztálynak

A kerékpárvázak típus szerint változó geometriával rendelkeznek. Városi, MTB, országúti, cross bringákon más testhelyzetben helyezkedik el a kerékpáros.

Éppen ezért többféle kerékpár nyereg létezik, aminek tökéletesen kell illeszkednie a kerékpáros anatómiájához. Az ergonomikus kialakítás sokkal kényelmesebbé teszi a bringázást, mert több óra tekerés után sem fogunk fájdalmat érezni az alfelünkben.

Aki nem használ megfelelő kerékpár nyerget, az általában sokat panaszkodik, hogy mennyire megterhelő a biciklizés, pedig normál esetben felfrissülten és fitten kéne lepattanni a bringáról.

A városi, cruiser bringák esetében a klasszikus kerékpár nyereg mellett kell dönteni, mivel ülő testhelyzetben, egyenes háttal kerekezünk. A gyári modelleket is ilyen ülésekkel lehet megvásárolni. Ezek általában szélesek, jól párnázottak és fémrugók csillapítják a rázkódást. Az MTB és az országúti változatok esetében már egészen előre dőlve haladunk a cél felé. Minél jobban hajol előre a kerékpáros a bringán, annál keskenyebb és laposabb kerékpár nyereg kell.