Rengeteg ruhakészítő műhely vagy nagyobb varroda gyárt kötött anyagú ruhákat is, vagy pedig más anyagokkal kombinálva hoz létre különböző termékeket. A kötött anyag méteráru manapság egyszerűen beszerezhető, így a pulóverek, ruhák gyártásához nem kell a szükséges anyagokat megköttetni. Ez nagyon praktikus azoknak, akik csak varrással foglalkoznak és nem tudnak vagy nem szeretnének a kötött anyag elkészítésével is foglalkozni. Természetesen meg kell találni azt a boltot, ahol ez a textil is jó árban megvásárolható.

A kötött anyag méteráru beszerzésére mi a Szakatex budapesti textil nagykereskedést vagy pedig ennek online változatát, a szakatex.hu webáruházat ajánljuk. Itt a kötött méterárú többféle kivitelben elérhető, azonban mindegyik terméket jellemzi a kifogástalan minőség. A kötött anyag méteráru ideális pulóver, sál, ruha alapanyagként. Kellemes tapintású, többféle színben és mintában kapható. A középvastag kötött anyag tavaszi kardigánok, kendők, ruhák ideális és szép alapanyaga.

A biopamut az embernek és a környezetnek is jó

Mostanában sokat hallunk a bio vagy organikus jelzőkkel ellátott ételekről, kozmetikumokról, sőt, akár ruhákról is. De vajon tudjuk-e, hogy mit takar a biopamut szó? Csak egy jó marketingeszköz vagy valóban megéri olyan ruhákat viselni, amelyek természetes pamutból készültek? Nos, ha fontos az egészségünk és szeretnénk egy tisztább világot, akkor határozott igen a válasz. Van-e különbség az organikus és a hagyományos pamut között? A biopamut olyan organikus gyapotból készül, amit szigorú előírásoknak megfelelően, mindenféle kémiai növényvédő szer, illetve műtrágya nélkül termesztenek.

Nem tartalmaz génmódosított organizmusokat, tehát mind a környezet, mind pedig az emberek szempontjából sokkal előnyösebb. A biopamut ezért tökéletes alapanyagként szolgál a fehérneműknek, babaruháknak, gyermekruházatnak. Jól kezelhető anyag, puha tapintású, nem okoz semmiféle bőrirritációt és remekül szellőzik a bőr benne. Itthon is könnyen beszerezhető a Szakatex budapesti boltjából vagy a webáruházából.