Debrecen bowling
Debrecen bowling

Debrecen nem a bowlingról ismert város, mégis amióta ilyen játékterem nyílt ott, a közeli településekről is odalátogatnak a játékos kedvű amatőrök. Nem arról van szó, hogy Debrecen bowling nagyhatalom lenne, hanem csak arról, hogy maga a játék lehetősége bevonzza azokat is, akik egyébként nem mennének el a városba.

Ebből következik, hogy a terem a város szempontjából úgy funkcionál, mint erőforrás, mivel aki betér oda, az pénzt költ. A pénz adója visszaforog a városnak, így helyi adókból pedig maga a város és az ott élők profitálnak. Nem butaság azt állítani tehát, hogy egy bowlingpálya visszahozhatja az árát, sőt, jövedelmező is lehet a nagyközösség számára.

Mindössze csak egy vállalkozó kedvű embert kell keresni, aki a város segítségével finanszírozza a pálya felállításának költségeit. Így a hosszú távú gondolkodás kifizetődik, mivel ha több évig működik a Debrecen bowling, akkor több ember fordul meg benne és több pénz fordul meg itt. Tulajdonképpen egy stabil alacsony pénzforrás ez, amelyre támaszkodhat a város is.