Minden gyermek életében elérkezik az a bizonyos időszak, amikor szabadban megtett távolságokat szeretné a sétálásnál gyorsabban megtenni. Ez természetesen a szülőknek is nagy segítség, de érdemes alaposan és körültekintően választani.

A biztonsági szabályoknak megfelelő, ám rendkívül kényelmes baba tricikli remek döntés lehet. Ez a háromkerekű jármű csodálatos lehetőséget ad arra, hogy a kisgyermekeket megismertessük a felnőtt közlekedés alapjaival. Nem csupán remek szórakozás a baba tricikli, hanem fejleszti a koordinációt és a motorikus képességeket is. Rengetegféle kialakítással lehet találkozni.

Van karfás, lábtartós, napellenzős és szülőkaros megoldás is. Azonban a baba tricikliknél megegyezik a tulajdonság, hogy remekül átalakíthatóak. Leszerelhetőek ezek a plusz toldalékok, ha a gyermek csupán egyszerű és menő járgányt szeretne magának. Kisebb korban pedig ez a hozzáadott védelem a szülőt is megnyugtatja. Az állítható kormánynak és ülésnek köszönhetően, igen sokáig felhasználható.