Az artritisz korunk népbetegségévé vált. A betegség egyre több felnőttet és gyereket is érint. A kutatások pedig rámutatnak arra, hogy az izületi gyulladás kezelése az elhízás megfékezésével kezdődik, mivel a fogyás a krónikus fájdalom csökkentésének egyik leghatékonyabb módja.

Emellett a rendszeres testmozgás is fontos szerepet játszik. Az edzés segít az endorfin előállításában, ami egy természetes fájdalomcsillapító. Ráadásul nagyobb véráramlást juttat az ízületekbe és gyorsítja a gyógyulást. Az izületi gyulladás kezelésében az antioxidánsokban gazdag étrend is elengedhetetlen.

A gyümölcsök és zöldségek nagy koncentrációban tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a további károsodásoktól.

A magas rost-tartalmú ételek fogyasztása szintén csökkenti a gyulladásos terhelést. Az artritisz tüneteinek enyhítéséhez az is hozzájárul, ha megtanuljuk kezelni a stresszt. A kortizol, a fő stresszhormon szintjének csökkentése elősegíti az izületi gyulladás kezelését. A CBD olaj köztudottan hatékony a stressz legyőzésében.