Ittas vezetés

Mindenképpen keresnie kell egy ügyvédet, ha ittas vezetésen kapták, hiszen sok forog kockán a per folyamán. A www.vidakovics.hu/cat-buntetojog/ittas-vezetes-jarmuvezetes-ittas-allapotban/ weboldalon megtudhatja, hogy pontosan milyen következményekre számíthat a per folyamán.

 

Dr. Vidákovics Béla Zsolt szerint igen gyakori a pénzbüntetés, illetve a járművezetéstől való ideiglenes vagy végleges eltiltás. Ha az ittas vezetés miatt súlyosan megsérült valaki, akkor akár egytől három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Maradandó testi károsodás okozása esetén a büntetés akár öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet. A www.vidakovics.hu/cat-buntetojog/ittas-vezetes-jarmuvezetes-ittas-allapotban/ honlapon információt szerezhet arról is, hogy milyen büntetést kaphat akkor, ha az ittas vezetéssel halált vagy tömegszerencsétlenséget okozott.

 

Szerencsére, az ügyvéd tud Önnek támogatást adni a védekezési stratégia kidolgozásával, ezért érdemes minél hamarabb időpontot kérnie tőle. A szakember képviselni fogja az Ön érdekeit a bíróságon is.