Sokak mindennapjait megnehezíti a lumbágó. Ez a típusú derékfájdalom többnyire egy rossz mozdulat miatt jelentkezik, és rendkívül kellemetlen. Érdemes mihamarabb gyógytornászhoz fordulni, még mielőtt nagyobb lesz a baj. De kit is lehet felkeresni? A Gyógytornászom budapesti rendelője (0630 505 0503; 1055, Bajcsy-Zsilinszky út 72.) több pozitív értékelést is kapott.

Olyan szakemberek várják itt a pácienst, akik tapasztaltak és mindent megtesznek azért, hogy a lumbágótól minél hamarabb megszabaduljon az ember. De miért is alakul ez ki? Mivel a gerinc ágyéki szakasza nagyfokú terhelésnek van kitéve minden nap, az üléstől, állástól és cipekedéstől egyaránt, ezért itt könnyebben előfordulhatnak sérülések.

De nem szabad összekeverni ezt az isiásszal. Habár a 2 gond egymástól függetlenül is előfordulhat, bizonyos esetekben a lumbágó megjelenése után az isiász is kialakul. De miben különbözik a kettő? Nos, az isiász az ülőideg mentén kialakuló fájdalom, amely a farizom környékén jelentkezik és az alsó végtagba, lágyékba adhat kisugárzó panaszokat.

A lumbágó érdekessége és egyben negatívuma, hogy gyakran nehézkes ezt elválasztani egyéb derékfájdalmaktól. Épp ezért tanácsos a lehető leghamarabb szakemberhez fordulni annak érdekében, hogy a panaszok enyhüljenek. Ha pedig valaki sokat vár, és 3 nap után sincs megoldás a gondra, akkor világos, hogy csakis egy gyógytornászra lehet számítani.

Mi a legjellemzőbb tünete a problémának? Az intenzív deréktáji fájdalom az, amire mindenki egyből felfigyel. Gyakran aszimmetrikusan jelentkezik az egész. A derék kímélése érdekében a páciens felveszi azt a bizonyos „antalgiás testtartást”, amikor is már nem képes kiegyenesedni és az ellenkező oldalára nagyobb terhelést tesz.

Mi a teendő hát, ha a lumbágó gyötri az embert? Amint arról már szó esett, bátran felkereshető a gyogytornaszom.hu rendelője. Tudják az itt dolgozó szakemberek, hogy a kór kezelésére többféle konzervatív terápiás módszer létezik, de alapvetően a gyógytorna nyújt hosszú távú megoldást. Olyan terápiás eljárást alkalmaznak, ami naturálisan, a mozgásnak hála aktivizálja a test öngyógyító folyamatait, felgyorsítva a gyógyulást.