Mediterrán virágok
Mediterrán virágok

Magyarországon is nagyon népszerűek azok a virágok, amelyek a déli térségekből származnak. Mivel igen sok háztartásban találkozhatunk leanderrel, murvafürttel vagy naranccsal, ezért feltétlenül beszélnünk kell a mediterrán virágok teleltetéséről is. A feladat nem mindig egyszerű, hiszen a fajták igényei eltérhetnek egymástól.

 

Például, a leandernek kell egy hűvös (5-10 fokos), árnyékos hely az életben maradáshoz. Ugyanakkor, a murvafürt teleltetéséhez inkább napos, ám hideg helyre lesz szükség.

A mediterrán virágok közül, szóba kell még hoznunk a narancsot is, amit lehetőleg egy világos, hűvös szobába kell helyezni. Ügyelni kell arra, hogy ne legyen túl száraz a levegő, különben a virág lehullajthatja a leveleit. Ugyanezek a szabályok érvényesek a citrom esetében is.

 

Természetesen, ezen kívül más mediterrán virágok is léteznek, amelyekkel kapcsolatban a virag-online.hu weboldalon lehet információkat szerezni. Lehetőség nyílik a megrendelésre is, ha valaki kedvet kapott a tartásra, az ismertetőknek köszönhetően.