A korszerű vezetékek kiválóan és a lehető legkisebb veszteség mellett képesek továbbítani a digitális jeleket, de az ezeknek a rendszerbe illesztéséhez szükség lesz néhány kellékre. Az egyik ilyen kiegészítő a fémházas HDMI csatlakozó, ami beszerezhető az erre a tematikára szakosodott üzletekben, akárcsak a kacsa-audio.hu webáruházban is, kedvező ár-érték arányban. Kérhető a termék szerelve is, ez természetesen egy apró plusz költséget fog jelenteni.

A HDMI csatlakozó masszív, éppen ezért tartós konstrukció, a KCS-HDMI kábel ajánlott hozzá, mivel ehhez illeszkedik leginkább a dugó, amivel egyedi hosszúságú kábel telepíthető. Ez megfelelő eszközök birtokában és minimális szaktudással akár otthon is telepíthető, de amennyiben ez mégsem lenne megoldható, a webshop munkatársai igény szerint az érdeklődők rendelkezésére állnak. A HDMI csatlakozó házi beszereléséhez kell néhány dolog, mint amilyen a krimpelő fogó, tesztelő készülék és természetesen a használati utasítás, innentől kezdve már csak egy kis kézügyességre lesz szükség.

A HDMI toldó nélkül a rendszer nem állítható össze

A digitális jel továbbítása céljára nem mindegy, hogy milyen kábel és kiegészítő kerül beiktatásra. A minőségi HDMI toldó hozzájárul a jelveszteség és a zavarok kiküszöböléséhez, annak érdekében, hogy a hang minél jobb térhatásban tudjon megvalósulni. Az ilyen alacsony költségvetésű eszközök megtalálhatóak az említett internetes üzletben is. A legtöbb HDMI toldó műanyag házas kivitelben kerül forgalomba és leginkább aranyozott aljzattal van ellátva.

A derékszögű változatok leginkább a lapos televíziók esetében optimálisak, azokban a helyzetekben, amikor a 90 fokos szögű kialakítás szükséges, mert az aljzat mögött nincs elég hely. Ezek esetében a kábel nem fog megtörni, meghibásodni és a rendszer maximálisan működőképes lesz. Olyan modell is található, ami úgynevezett female, azaz mama-mama kapcsolódást tud megoldani. A HDMI toldó egy igen kicsi és esetlegesen figyelmen kívül hagyott kellék, de nélküle a rendszerek működése nem lenne megvalósítható a kívánt szinten.