Még mindig vannak olyan vidékek, ahol a hagyományos módon, leggyakrabban fával történik a tüzelés. Ennek megvan a maga előnye, de gyakran a hátránya is, ugyanis elő kell készíteni az alapanyagokat ahhoz, hogy a meleget előteremtsük. A célra remekül megfelel az AL KO elektromos láncfűrész, amivel nagyobb tuskókat vagy kisebb gallyakat egyaránt el lehet vágni.

Továbbá, sokszor az építkezési, barkácsolási munkákban szokták komoly hasznát venni enne a szerszámnak. Az AL KO elektromos láncfűrész nem igényel üzemanyagot a működéséhez, de ettől még gondoskodnunk kell a megfelelő mennyiségű és minőségű kenőolajról, ami a lánc jó haladását teszi lehetővé.

Ennek hiányában könnyedén megtörténhet, hogy besül a készülék, tehát ne spóroljuk ki a kenőanyagot! A szint ellenőrzése szemmel megtörténhet, így elég egyetlen pillantás és máris tudjuk, hogy van-e szükség utánpótlásra vagy sem. Az AL KO elektromos láncfűrész jelenléte nyugalmat sugall, hiszen tudni fogjuk, hogy mindig lesz mihez nyúlni, ha a kerti vagy egyéb feladatvégzésről van szó.